محمدحسین محمدی آهویی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ارزیابی و کنترل از ارکان مدیریت هر مجموعه و تشکیلاتی است، اظهار کرد: برای یافتن گلوگاهها، آسیبها، موانع و مشکلات از سویی و رصد ظرفیتها، استعدادها و فرصتها از سوی دیگر، نظارت مستمر بر فرایند هر نوع خدماتی لازم است تا با تحلیل نتایج بتوان موانع را رفع و استعدادها را تقویت و شکوفا کرد.
وی افزود؛ مؤسسات فرهنگی، قرآنی، مردمی بهعنوان دیدهبانان و سربازان خط مقدم این هماورد فرهنگی، نقش جدی و بیبدیلی در شناسایی آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از معضلات فرهنگی استان دارند.
مسئول دارالقرآن الکریم استان قزوین بیان کرد: این دیدهبانان در برخی مناطق با مشکلاتی مواجه هستند و از سوی دیگر بسیاری از آنها با نهایت قدرت و ظرفیت، مأموریتهای تعریفشده را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: برای ستادها و قرارگاههای پشتیبانی و برنامهریزی، اطلاعات مستمر و بهروز از وضعیت میدان فعالیت و البته فعالان فرهنگی ضروری بوده و تدوین و اعمال سیاستهای درست و برنامهریزیهای صحیح منوط به دسترسی به اطلاعات فوق است.
آهویی تأکید کرد: دارالقرآن الکریم بهعنوان متولی ساماندهی مشارکتهای مردمی در عرصه فعالیتهای قرآن و عترت و قرارگاه برنامهریزی برای توسعه و حاکمیت فرهنگ قرآنی در استان، موظف به پایش و ارزیابی مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت و زمینهسازی برای تقویت ظرفیتها و استعدادهای مرتبط و رفع موانع و نگرانیهای پیش روی مؤسسات فوق مبتنی بر نتایج ارزیابیهاست.
وی ادامه داد: در همین راستا برای نخستین بار «طرح پایش و ارزیابی مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت (ع)» در دو گام تهیه مرحله نخست آن در اسفند ماه سال گذشته آغاز شد.
این مسئول ادامه داد: گام نخست این طرح با توجه به مشارکت و خوداظهاری مؤسسات تعریف و اجرا شد و علیرغم شیوع بیماری کرونا و توقف برنامههای حضوری بسیاری از مؤسسات، با مشارکت حدود ۶۰ درصدی مؤسسات فعال مواجه شد.
وی تصریح کرد: پس از تحلیل نتایج مرحله نخست و با توجه به استمرار وضعیت حاکم و وارد آمدن آسیبهای جدی به مؤسسات قرآنی، دلجویی و تکریم آنها در قالب بازدیدهای میدانی و رصد اهم چالشهای درگیر و پیش رو اهمیت مضاعفی پیدا کرد. از این رو اجرای گام دوم رصد با تغییراتی در رویکرد در دستور سازمان دارالقرآن الکریم کشور و به تبع آن در استان قرار گرفت.
آهویی در پایان گفت: پایش مؤسسات قرآنی و نتایج آن با تبیین دقیق وضعیت تشکلهای قرآنی، در نهایت سمت و سوی سیاستها و اولویت برنامههای پیش رو در استان و کشور و البته رسالت مسئولان و متولیان فعالیتهای قرآنی را مشخص خواهد کرد.
نظر شما